[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Молитовник колегіанта » Молитoвник » Передмова (...)
Передмова
dima95@Дата: Понеділок, 26.12.11, 21:24 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 7
Репутація: 1
Статус: Offline
________________________________________________________________
Навігація

Ранішні молитви
Служба Божа
Вечірні молитви
Вервиця до Пречистої Діви Марії
Молитви на різні потреби


____________________________________________________________

Передмова

«Просіть і дасться вам;
шукайте і знайдете;
стукайте і відчинять вам.»
(Мт. 7,7).

Молитва – це жива розмова людини з Богом. Він є нашим Не-бесним Отцем, а ми – Його дітьми. Знаємо, як Бог любить людей: Свого Сина віддав, щоб кожний віруючий жив вічно. Він перший заговорив до своїх створінь, розбудив у них сильне бажання піднестися понад звичайне людське існування та з’єднатися з ним. Ми маємо право казати Йому: «Отче наш!»
Отже ж, Господь дає нам можливість і навіть право, а з правом і обов’язок, розмовляти з Ним, і це ми називаємо молитвою. Молитва –це слова, думки, почуття, що їх Бог надихає в наших серцях і які ми висловлюємо, щоб Бога прославити, подякувати за Його любов до нас, перепросити за наші провини та просити про спасіння і благодаті від Нього, особливо ж про силу сповняти Його волю. У молитві ми відповідаємо на Божу любов, єднаємося з Ним. Ця єдність з Небесним Отцем у молитві має велику силу, вона приємна Богові, творить надзвичайні чуда.
Молитва є духовною поживою кожної людини, без неї наша душа є слабкою, спраглою і холодною. Пам’ятаймо про молитву щодня, а якщо можливо – і щохвилини! Нехай не мине день, у якому ми не піднесли б свого серця, своєї думки до Бога. Уранці, коли пробуджуємося, прославмо свого Творця і Спасителя, подякуймо Йому, що дав нам щасливо розпочати новий день; перепросім Його за провини минулого життя, а й за людей, що ніколи не моляться до Нього; і попросім Його, щоб навчив нас жити так, як Він хоче. Будьмо щедрі, молімся за всіх людей, в першу чергу за нашу родину, наш колегіум, нашу Церкву й нарід, за друзів, за тих, кого стрінемо сьогодні, за всіх, що молитви потребують.
Під час дня стараймося зауважити Божу присутність і Божу дію в нашому житті і в подіях сьогоднішнього дня. Часто підносімо думку до Бога: «Слава Тобі, Боже наш, слава Тобі!».
Молитви є різні, але найважливіше одне: молімося зі щирістю й любов’ю, «в Дусі і правді» (Йо. 4,23). Даруймо Богові своє серце! Часом воно й важко молитися, але навіть наші зітхання Бог приймає як молитву, коли виявляємо Йому свою любов. Вгору піднесімо серця і з великою любов’ю та довір’ям молімося до Бога.


Кудін Дмитро Романович
 
Форум » Молитовник колегіанта » Молитoвник » Передмова (...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: