Головна » 2014 » Квітень » 25 » День цивільного захисту в колегіумі ім.св. Йосафата
09:32
День цивільного захисту в колегіумі ім.св. Йосафата

24 квітня 2014р. у колегіумі відбувся День цивільного захисту та комплексних об’єктових тренувань. Метою проведених заходів для вчителів є набуття практичних навичок в діях по сигналах оповіщення ЦЗ та при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного характеру, для учнів – вироблення вмінь грамотно та чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя в надзвичайних ситуаціях.

День ЦЗ розпочався лінійкою, під час якої директор колегіуму, начальник ЦЗ Гумен І.В. ознайомив всіх із планом його проведення. Потім було відпрацьовано евакуацію учнів та всіх працівників колегіуму з будівлі навчального закладу, використання індивідуальних засобів захисту через умовну надзвичайну ситуацію. У актовому залі пройшла зустріч із лікарем Челядіним І.І., який ознайомив колегіантів з усіма можливими травмами при різних ситуаціях та провів практичне заняття з надання першої медичної допомоги потерпілим.

На класних годинах учні переглянули презентації «Екологічна безпека», «Техногенна та радіаційна безпека», з’ясували особливості дій у надзвичайних ситуаціях та подіях мирного часу, порядок оповіщення населення, повторили правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці. До Дня ЦЗ була підготовлена виставка-конкурс стінгазет та малюнків на тему «Безпека в житті – життя в безпеці», на перервах учні розв’язували кросворди та ребуси. Десятикласники здійснили екскурсію до Бучацької пожежно-рятувальної частини ДСНС України в Тернопільській області, під час якої особливе враження справило ознайомлення із сучасною технікою для рятувальних робіт. Тут колегіанти приміряли справжній бойовий одяг рятувальника.

Вибухом емоцій та духу суперництва для всіх учнів стали комбіновані змагання – естафети з елементами виконання нормативів з одягання протигаза, транспортування потерпілого та ін. Як зазначив директор колегіуму на підведенні підсумків, «День цивільного захисту» пройшов організовано, динамічно і цікаво.

Колегіанти ще довго ділитимуться враженнями. Можливо, серед них є майбутні герої-рятувальники.

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 970 | Додав: vzaz600 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]