Головна » 2015 » Лютий » 19 » Герої не вмирають… Герої просто йдуть…
15:27
Герої не вмирають… Герої просто йдуть…

Під такою назвою у Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата 18 лютого 2015 р. відбувся вечір пам’яті Героя Небесної Сотні Ігоря Костенка, нашого випускника 2009 року.

На вечорі присутні священики, батьки Ігоря Костенка, сестра, бабуся і дідусь, родичі, активісти Євромайдану, вчителі Зубрецької школи, колегіанти, однокласники та друзі Ігоря зі Львова.

На сцені – імітація Майдану 2013-2014рр., фотографії Героїв Небесної Сотні, квіти, лампадки, кадри подій Революції Гідності, фотографії Ігоря Костенка…

Ведучі Наталія Тереняк та Віталій Угринчук згадали події листопада 2013 – лютого 2014рр., всіх, хто загинув на Майдані у буремні дні Єврореволюції, хто повстав проти насилля, несправедливості безвідповідальної влади. Серед них – наш випускник Ігор Костенко, тож про нього спогади друзів-однокласників (Мурина Юрія), студентів Львівського національного університету ім. І.Я. Франка (Дітчака Володимира), друзів (Сеньківа Андрія), класного керівника М.Ф. Яремко.

Відтворити події Євромайдану допомогли театралізовані сценки: зустріч в Едемському саду крутянина та Сергія Нігояна (Михасів Андрій та Видойник Тарас), батько розповідає синові про Героїв Небесної Сотні (Ярослав та Віталій Крамари),

рідні ідуть на майдан ( Галина Крамар, Назар Дякун, Богдан Кадлубіцький,Степан Бобко)…

Звучали пісні «Не плач, моя рідна земля», «Над землею тумани» у виконанні Богдана та Ольги Іваноньків. Тривожну атмосферу сьогодення донесли читці Дякун Назар, Дмитроца Микола, Пронюк Василь.

До присутніх звернувся батько Ігоря Костенка, який подякував за те, що пам’ятаємо сина, згадуємо у молитвах. Наголосив, що боротьба за українську державу триває. Тоді на Майдані не могли й подумати, що стільки людей загине за те, щоб Україна змінилася. Та поки що змін немає. Боротьба ще попереду. Вона не закінчена.

Батькам вручили альбом пам’яті Ігоря Костенка.

Вечір завершився запаленням свічок пам’яті за всіх полеглих – героїв Майдану, воїнів АТО, хвилиною мовчання під пісню «Гей, плине кача» та виконанням духовного гімну «Боже Великий, Єдиний…»

Боляче згадувати події минулого року, але треба вірити, що сердечне світло Небесної Сотні вічно освітлюватиме шлях українському народу. Надзвичайно важливо у вирі повсякденного життя не забути тих, хто загинув в ім’я нашого народу, зокрема й в ім’я нас із вами. Герої Небесної Сотні були впевнені у великому майбутньому України, подали нам приклад.

Слава Ігорю Костенку! Слава Героям Небесної Сотні! Слава Україні!

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 1277 | Додав: Collegium | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]