Головна » 2011 » Березень » 1 » Леся Українка – взірець для наслідування
11:39
Леся Українка – взірець для наслідування


25 лютого 2011 року весь український народ святкував 140-річчя з дня народження Лесі Українки – вічної легенди могутності й мудрості, ніжності й титанічної незломності.

Учні Бучацького колегіуму ім.. св. Йосафата під керівництвом учительки української мови і літератури Семенків Л.Г. підготували стінну газету, вечір. Це дало їм можливість пригадати біографію Лесі Українки, познайомитися із поезіями, які до цього часу були їм незнайомі. Найбільш активними у підготовці цього свята були учні 10-А класу (Пулик О., Мидляк М., Жирук В., Хомко Ю., Крупа А., Телішевський Я.); учні 11-А класу (Башта М., Думка Б., Павлюк І.); учні 11-Б класу (Касіян В., Кухтин А., Карвацький Ю.).

Учні переконалися ще раз, що оптимізм, віра в силу волелюбного духу, мужність – чи не найприкметніші риси Лесиного слова. Її поетичні образи не дають в’янути людському серцю, вони будять думку, випромінюють радістю, вірою в перемогу добра над злом.

Мабуть буде замало сказати, що Леся Українка – взірець для наслідування, до якого багато хто може звернутися і сьогодні у скрутну хвилину. Ця жінка виховує у нас волю, духовну стійкість та послідовність в боротьбі (і не тільки проти недуги!).

Легше за все, впавшиу відчай і розпач, опустити руки і чекати сумного завершення. А чи не краще разом з Лесею Українкою впевнено проголосити:

 

Так! Я буду крізь сльози сміятись,

Серед лиха співати пісні,

Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть думи сумні!

 

Карвацький Юрій, учень 11-Б класу

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 2025 | Додав: Yura(admin) | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]