Головна » 2016 » Жовтень » 3 » На Міжнародну прощу Вервиці за мир і єдність Церкви
14:15
На Міжнародну прощу Вервиці за мир і єдність Церкви

Одним із центрів духовності нашого краю є Погоня, що розташована недалеко від Тисмениці, що на Івано-Франківщині. Це місце залишає в душі кожного, хто тут побував, незабутні враження, очищує душу і тіло водою із цілющого джерела, що славиться чудодійними властивостями, дає змогу пройти хресну дорогу, звільнитися від тягаря турбот та рутини й повернутися додому щасливим.

У Погоні, що на Івано-Франківщині, 1–2 жовтня відбулася XXІ Міжнародна проща Вервиці за мир і єдність Церкви. Проща присвячена року Божого Милосердя, яке так необхідне кожному з нас, щоб навчитися творити добро, запалювати інші серця любов’ю і поширювати Христове Євангеліє у світі.

Колегіанти, їх духовні наставники та вчителі взяли активну участь у цій молитовній зустрічі.

Розпочалася проща співаною молитвою-вервицею, яку супроводжував молодіжний хор із нашої церкви Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив екзарх Харківський Кир Василій (Тучапець), ЧСВВ об’єднала у молитві численних мирян. Хвилюючою і незабутньою стала для нас адорація Святих Тайн, участь у якій прийняли наші колегіанти та молодіжні спільноти нашої церкви. Глибоко зворушливо пройшла Хресна дорога. Духовні науки під час Хресної дороги виголошував о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, який є духівником колегіантів. Всі ми приклались до Чудотворної ікони Погінської Пресвятої Богородиці, вимолюючи різні ласки. Опівночі була запалена ювілейна ватра, а прочани продовжували прощу у храмах Погоні, де відбувалися духовні чування.

Проща залишила слід у наших серцях надовго — чудова, Богом дана природа, відчуття спокою та затишку, яке пронизує кожного, хто щиро молиться, хто прийшов припасти до стіп Богородиці, яка чекає всіх і хоче допомогти.

Андрій Куцинда, учень 11-А класу

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 996 | Додав: Collegium | Теги: Проща Вервиці, погоня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]