Головна » Події колегіуму
« 1 2 3 4 5 »

У колегіумі ім. св. Йосафата почала діяти виставка до вшанування пам'яті загиблих під Крутами та річниці Героїв Небесної сотні.

Вівторок
17.02.15

У середу, 18.02.2015 року, о 14:00 год. у Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата розпочнуться заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні:

  • Заупокійна Свята Літургія в храмі Воздвиження Чесного Хреста Господнього монастиря отців Василіян.
  • Відкриття меморіальної дошки Герою Небесної Сотні, випускнику колегіуму Ігорю Костенку.
  • Вечір пам’яті Героя Небесної Сотні Ігоря Костенка.

Запрошуємо колегіантів, батьків, випускників, вчителів, працівників та усіх бажаючих.

Понеділок
16.02.15

Різдвяний час нагадує всім нам, що Господь так любить людей, що воплотився з Діви Марії, народився людиною. Тому радіємо: Бог посеред нас, Христос із нами. Віримо, що Бог прийде до нас із благодаттю миру, що проблеми сьогодення в нашій Україні, насущні тривоги — це не кінець світу… Божа любов все перемагає.

У колегіумі стало традицією кожного року відзначати завершення Різдвяних свят Розколядою — справжнім обрядовим дійством, наповненим колядками, щедрівками та віншуваннями.

П’ятниця
13.02.15

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. 18 грудня колегіанти були сповненні святковим передчуттям. Усі з нетерпінням чекали приходу Святого Миколая.

П’ятниця
19.12.14

Щороку в Україні на державному рівні відзначаються тижні права, з метою формування правової культури та свідомості громадян у захисті демократичних прав і свобод.

Із 08.12.2014-12.12.2014р. в колегіумі проходив тиждень історії та права.

Понеділок
15.12.14

1 грудня вся світова спільнота згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе СНІД — глобальна проблема XXІ століття.

Разом із психологом колегіуму п. Галиною Воронюк учні 8–11-х класів організували виховний захід, присвячений даній події.

П’ятниця
05.12.14

У колегіумі 31 жовтня відзначався Всесвітній день заощаджень. А впродовж 3 – 7 листопада у навчальному закладі було проведено Тиждень фінансової грамотності, до якого були залучені учні 10-11 класів.

Четвер
06.11.14

Бучаччина – древній край зі своєю історією та віковічними духовними і релігійними традиціями, що відобразились у неоціненних пам’ятках культури – стародавніх храмах. Побути в них – значить відчути аскетичний дух, приторкнутися до живої історії християнства.

Саме з цією метою колегіанти та вчителі вирушили 5 листопада до села Рукомиш, яке часто називають українським Люрдом.  

Середа
05.11.14

Зовсім недавно ми українці відзначали 96 річницю від “Листопадового зриву”, який відбувся по території Західної України. Сталося це в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року. У багатьох містах цієї території, українці здійснювали державні перевороти, захоплюючи владу та утверджаючись на ній. Що ж до нашого містечка Бучача, то тут 3 листопада з нагоди цієї знаменитої події відбувся історичний квест, організований Національною скаутською організацією України – ПЛАСТ. 

Понеділок
03.11.14

Про Західноукраїнську народну республіку (ЗУНР) знають або принаймні чули всі, але не всім відомо, як все починалося в далекому 1918 році з Листопадового зриву (Листопадової революції, Листопадового перевороту, Листопадовий здвигу, Першолистопадового повстання), коли в ніч з 31 жовтня на 1 листопада у місті Львові було здійснено військовий переворот Українською Національною Радою та силами Українських Січових Стрільців. 

Неділя
02.11.14

30 вересня 2014 року колегіанти взяли участь у фіналі районних змагань з футболу серед загальноосвітніх закладів Бучаччини.

Середа
01.10.14

Невпевнено постукав Першовересень цьогоріч у серця духовенства, вчителів та учнів Бучацького колегіуму імені святого Йосафата, бо неспокій огорнув усю рідну Вкраїну, де розмірено минали будні тих поколінь, що не знали війни. Однак за законами Життя свідома юнь наповнила шкільне подвір’я, бо саме тут, у гурті однодумців, легше гартується думка, закладаються підвалини майбутнього…

Понеділок
01.09.14

Переможцем XVII Міжнародного конкурсу шкільних медіа 2014 року стала газета «Цвіт нації» Бучацького колегіуму у номінації «Краща шкільна газета». Редколегія газети: учні 11-Б класу: Шевчук Володимир, Гуляк Андрій, Мотрук Валентин, учень 10-В класу Лемчук Іван. (Керівник, учитель світової літератури Яремко М.Ф.)

Четвер
22.05.14

Обдаровані діти — золотий запас нації,
її інтелектуальна еліта,
світовий авторитет, гордість і честь.

14 травня 2014 року учні Бучацького колегіуму імені святого Йосафата приймали участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт учнів 6-8 класів МАНу і стали призерами.

Четвер
22.05.14

З метою духовно-морального виховання молоді 15-16 травня 2014 року в Національному університеті «Острозька академія» проходила VII Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для учнів 1-11 класів загальноосвітніх шкіл.

Цього року до Національного університету «Острозька академія» їздили учні Бучацького колегіуму імені святого Йосафата Лемчук Іван та Бронецький Святослав.

Серед конкурсних випробувань, що були запропоновані дітям, були завдання різного рівня складності. Для учнів 9-11 класів було завдання написати вдома есе на тему: «Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви!» (Євангеліє від Іоанна 13:34)та презентувати його на олімпіаді. Спільні для всіх конкурсантів були презентація соціального проекту на основі слів Ісуса Христа у Євангелії від Матвія 25:34-40 та вирішення актуальних проблемних ситуацій духовно-моральної тематики на основі вчення Біблії. Також всі учні виконували тест на знання Біблії.

Колегіанти вправно справилися із поставленими завданнями і отримали призові місця: Лемчук Іван – ІІ місце, Бронецький Святослав – ІІІ.

За матеріалами сайту http://buchach-ruo.edukit.te.ua


 

Неділя
18.05.14

7 березня 2014 року о 9.00 годині в Бучацькому колегіумі відбувся єдиний урок для учнів 8-11 класів на тему «Шевченко і Тернопільщина», присвячений 200-літтю з дня його народження.

Вівторок
11.03.14

Сьогодні, 20.02.2014 року, трагічно загинув на Євромайдані в Києві випускник колегіуму 2009 року Ігор Костенко. Він понад усе любив Бога і Україну – за це і віддав своє молоде життя. У випускному альбомі Ігор написав: «Вірю, що … колегіанти з патріотичним духом будуватимуть Україну…» і залишив нам заповітні слова: «Будьмо українцями в душі і з Богом у серці».

Висловлюємо щире співчуття рідним Ігоря і розділяємо з ними цю непоправну втрату.

Гордимося Тобою, наш славний Герою, бо немає більшої жертви, ніж віддати життя за волю України.

Заносимо щирі молитви за Твою душу до Всевишнього і віримо, що Він оселить її в Божому Царстві. Вічная Тобі пам'ять!

Четвер
20.02.14

  Настільний теніс — гра, яка тренує не лише тіло, але й мозок. Це один з найпопулярніших видів спорту в світі. 7.02.2014 р. в приміщенні Бучацької гімназії відбулися зональні змагання з настільного тенісу. Бучацький колегіум представляли Гуляк Андрій (I ракетка) і Мулик Андрій (II ракетка).

Понеділок
10.02.14


  Різдвяні свята багаті на різні звичаї та обряди. Одні, коли думають про Різдво, уявляють 12 страв на Свят-вечірньому столі, інші — прикрашення оселі, а ще хтось — одразу починає наспівувати дзвінкі радісні колядки.  Так 7 лютого у Бучацькому колегіумі ім. Святого Йосафата відбулось свято «Розколяда».

П’ятниця
07.02.14

У п'ятницю,  24 січня 2014 р., в місті Тернополі було проведено ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії.  Стецюк Віталій, учень 11-Б класу колегіуму здобув диплом ІІ ступеня. Вітаємо призера олімпіади і бажаємо нових перемог!

Понеділок
27.01.14

Лемчук Іван, учень 10-В класу колегіуму, став призером ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, яка відбулася 23 січня 2014 р. в місті Тернополі. Щиро вітаємо Івана із перемогою та здобуттям диплома ІІ ступеня і бажаємо міцного здоров’я, наснаги та нових творчих успіхів.

Субота
25.01.14

18 грудня у Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата відбулося свято «Дарунки святого Миколая». Учні розповідали про життя святого та чуда, які він творив, переглядали мультимедійну презентацію про ікони та церкви св. Миколая. За допомогою сценічного дійства намагалися донести до людей необхідність творити добро, бути милосердним до нужденних та мати сильну віру.

Потім до нас завітав св. Миколай і всіх наділив солодкими та смачними подарунками.

п. Галина Гладун

Середа
18.12.13

   

Вивчення природничих наук спрямовано на розвиток особистості учня, його природних задатків, інтелекту, здатності до самоосвіти; формування наукового світогляду учня на основі знань про оточуючий світ, основні закони розвитку природи. На уроках хімії вивчаються основні хімічні закони, формуються навички безпечного поводження з речовинами у побуті, проходить розкриття ролі хімії у розвитку промисловості та у забезпеченні добробуту людини.

Більше ніж 200 років тому Михайло Ломоносов написав: «Широко простягає хімія руки свої у справи людські… Куди не кинемо оком, всюди постають перед нами успіхи її розвитку».

  У сучасному світі із хімією пов’язані майже всі сторони нашого буття. Завдяки їй за останні роки суттєво змінилися обриси навколишнього середовища. І з кожним наступним роком вона усе впевненіше входить у наше життя.

Понеділок
02.12.13

В колегіумі св. Йосафата відбулися читання з елементами драматизму поеми «Гайдамаки» приурочені до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Цей захід був проведений центром дитячої та юнацької творчості «Сузір’я» за участю учнів колегіуму.

Вівторок
12.11.13

11 листопада учні 8 і 10в класів побували в Зарваниці разом з класним керівником п. Марією, завучем п. Надією і вихователем п. Володимиром. Багато з цих учнів вперше побували в Зарваниці, оскільки вони тільки цього року розпочали навчання в Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата, тому для них все в Зарваниці було цікавим і вражаючим. Разом з о. Тадейем всі молилися в своїх наміренях біля ікони Зарваницької Матері Божої. Потім, незважаючи на дощову погоду, всі пройшли Хресну дорогу. На жаль, осінні дні дуже короткі і колегіанти не встигли багато побачити, тому Зарваниця чекає на них знову.

Понеділок
11.11.13


«Християнська родина та рідна українська Школа —
це передумови здорового виховання прийдешніх поколінь!
Отож, заповідаю вам: відроджуйте їх і рятуйте їх в Україні
й у всіх країнах поселення нашого українського народу!»

( Патріарх Йосиф Сліпий)

  Є в українській історії чимало героїв-подвижників, людей, на котрих можна було б рівнятися, з кого брати приклад. Серед них — єпископ УГКЦ Йосип Сліпий, який не здався репресивній радянській системі, віддавши за свої переконання 18 років життя, які провів у таборах Сибіру та Мордовії. Якнайкращий спосіб познайомитися з цією визначною особистістю, підзарядитися від духовного джерела — відвідати музей-садибу Й. Сліпого в селі Заздрість, Теребовлянського району Тернопільської області, що й зробили колегіанти. 

Михасів Андрій, учень 10-В класу

 

Неділя
10.11.13

 

  У колегіумі 31 жовтня 2013 року відзначався Всесвітній день заощаджень, а з 4 по 10 листопада відбувся Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності. Основна мета цих заходів — роз’яснення щодо ведення сімейного бюджету, основних принципів фінансового обліку, популяризація ідеї системного заощадження та збереження коштів заради фінансової стабільності у майбутньому. 

Р.П. Дем’янчук,
  заступник директора
з навчальної роботи

 

Четвер
31.10.13

Всеукраїнська акція "Урок". Інформація про працівників міліції, які закріплені за школою.

Лейтенант міліції Апостол Михайло Михайлович - дільничий інспектор міліції, моб. тел. (067) 676 33 14, роб. тел. 2-12-45

Оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей лейтенант міліції Кобзар Михайло Іванович, моб. тел. (096) 894 59 88, роб. тел. 2-12-45

П’ятниця
25.10.13

14 жовтня відзначають одне із 12 найбільших церковних свят року - Покрову Пресвятої Богородиці. Свято Покрови встановлено на честь явлення Пресвятої Богородиці у константинопольському Влахернському храмі.

Понеділок
14.10.13

Традиційно учні колегіуму привітали вчителів з їхнім святом – Днем вчителя. Вони підготували святковий концерт, прикрасили осінніми квітами школу. В цей день учні 11 класів спробували себе в ролі вчителів. Свято вдалося, судячи з веселих і усміхнених облич вчителів.


П’ятниця
04.10.13

 

«Благослови нас, добрий Боже,
благослови, Пречиста Мати,
хай Ваша ласка допоможе
щасливо рік шкільний почати!»

Першовересень знову завітав до Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата, який став добрим зерном у золотому колосі української освіти. Цьогоріч колегіум поповнився новими учнями: 40 юнаків із різних областей України продовжать навчання у допрофільних та профільних (історичному, природничому та української філології) класах навчального закладу.

Середа
04.09.13

18 травня 2013 року для вихованців та представників католицьких освітньо-виховних закладів України відбулася проща до Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці монастиря Преображення Господа нашого Ісуса Христа, що у с. Гошів на Івано-Франківщині. Цьогорічна, одинадцята, проща носила гасло: «Мама – перший вчитель віри».

 

Понеділок
20.05.13

 

Закарпатський край – це безкрайній всесвіт, який не пізнати ні за рік, ні за два, ні за все життя. Подорож Закарпаттям – це яскрава пригода, в якій на колегіантів, вчителів, отця Тадея чекали середньовічні замки та розкішні палаци, древні храми, цікаві музеї, таємничі печери і цілющі мінеральні джерела та просто чисте повітря, напоєне незбагненним запахом сакури та магнолії. Ця земля багата на скарби, тому кожен може знайти тут щось своє, особливе…

Неділя
19.05.13

У вівторок 19 березня в колегіумі св. Йосафата відбулися установчі збори пластового куреня. Курінним обрали пл. прих. Зубрицького Івана а його заступником пл. уч. Павлика Івана. Патроном куреня буде св. Йосафат Кунцевич.

Вівторок
19.03.13

10 березня 2013 о 13.30 в Бучачі відбувся флешмоб, присвячений 199-тій річниці від дня народження та 152 роковинам з дня смерті Тараса Шевченка. Організаторами і активними учасниками акції були пластуни станиці Бучач

Неділя
10.03.13

10 березня в колегіумі на ватру зібрали пластуни станиці Бучач. «Ми у Пласті!» - так звучала тема цієї ватри. Давно вже була потреба в якомусь змаганні, та й просто в спільних сходинах або загальній збірці. Недільного дня після флешмобу випала гарна нагода зібратися всім разом, провести невимушено і весело час серед друзів, представити свій гурток і проявити свої творчі і акторські здібності. Особливо відзначився гурток «Чайки» та їхній виховник о. Елевтерій. Вони креативно підійшли до завдання.

Неділя
10.03.13

7 березня 2013 року вихователь 8 класу Гладун Галина Іванівна провела годину спілкування на тему: «Як не стати жертвою злочину». Учні мали змогу дізнатися, на які групи поділяються злочини, які з них найчастіше скоюються у нашій місцевості, як уберегтися від злочинних дій. Розповідь вихователя супроводжувалася презентацією. Потім учням були запропоновані ситуації, на яких учні вправлялися як слід діяти в конкретних випадках, щоб не стати жертвою злочину.

Четвер
07.03.13