Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Свято Покрови та відзначення 71-ої річниці створення УПА
21:37
Свято Покрови та відзначення 71-ої річниці створення УПА

14 жовтня відзначають одне із 12 найбільших церковних свят року - Покрову Пресвятої Богородиці. Свято Покрови встановлено на честь явлення Пресвятої Богородиці у константинопольському Влахернському храмі.

Покрова Пресвятої Богородиці вважається символом захисту, заступництва і втіхи, молитви про спасіння світу від бід і страждань. Віряни просять в Цариці Небесної захисту та допомоги.

Пресвята Богородиця вважається покровителькою українських козаків, тому з 1999 року в Україні 14 жовтня відзначається День українського козацтва. Крім того, у 1942 році було офіційно утворено Українську повстанську армію, тому традиційно це також день УПА.

Серед пластунів-колегіантів вже стало доброю традицією святкувати це свято. Цього року воно припало на понеділок. Пластуни станиці Бучач під проводом курінного підготовчого куреня ім. св. Йосафата пластуна-прихильника Івана Зубрицького провели після після занять вимарш вулицями міста Бучача, який був приурочений 71-ій річниці створення УПА. Біля пам’ятника Степану Бандері юнацтво мало гутірку про провідників ОУН-УПА Степана Бандеру та Романа Шухевича, які в свій час були активними членами Пласту. Під час маршу а пізніше на Замковій горі пластуни і пластунки разом з активною молоддю міста співали повстанських пісень. Ввечері юнаки і юначки переглядали фільм «Нескорений» про Романа Шухевича в актовій залі колегіуму ім. св. Йосафата.

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 637 | Додав: vzaz600 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]