Головна » 2012 » Грудень » 15 » Тиждень права у Бучацькому колегіумі
18:37
Тиждень права у Бучацькому колегіумі

Впродовж 10–15 грудня у нашому колегіумі проведено Всеукраїнський тиждень права та історії, до якого були залучені всі колегіанти.

У понеділок, 10 грудня, відбувся конкурс класних стінгазет «Історична Україна», у якому перемогла газета учнів 11-В класу. Бібліотекар колегіуму Остапюк Н.І. влаштувала виставку літератури «Закон і я», а на дверях кабінетів колегіанти мали можливість прочитати вислови про роль права у житті людини. Понеділок завершився єдиним уроком-презентацією «Права людини» у 9 кл. з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, який провів вчитель правознавства Сушириба Б.І.

Вівторок розпочався з інформаційного вісника «Всесвітня хартія прав людини», який підготувала вчитель історії Сидорчук О.В. Учні 8-го класу під час відкритого уроку з історії України відчули себе дипломатами. Колегіанти виступали від імені Б. Хмельницького, Яна Казимира, Іслама Гірея, Олексія Михайловича, Магомета IV. Ведучим дипломатичної суперечки був вчитель історії Сушириба Б.І., якому допомагав козацький літописець-самовидець. Після завершення уроків учні мали зустріч із лейтенантом кримінальної міліції у справах неповнолітніх Кобзарем М.І. Він повідомив присутніх про найбільш поширені приклади правопорушень неповнолітніх, застеріг колегіантів від можливих проявів антисуспільної поведінки.

Вчитель історії Сидорчук О.В. під час відкритого уроку у 10-А класі «Українсько-російська війна. ІV Універсал» розглядала проблему невідворотності більшовицької агресії проти УНР, причини прийняття IV Універсалу. Десятикласники висловлювали свої думки, намагаючись вирішити проблемні питання, поставлені вчителем. Урок завершився фільмом про битву під Крутами.

Під час засідання гуртка «Закон і я» Зазуля В.М. у вигляді презентації «Я і міліція» розповів учням про права та обов’язки міліції, як поводитись із працівниками правоохоронних органів.

У четвер, 12 грудня, Оксана Володимирівна оформила інформаційний журнал «Цікава історія», а після уроків провела із одинадцятикласниками «Козацькі забави», де учні показали себе справжніми козаками.

В останній день тижня колегіанти мали можливість проявити себе, відгадуючи кросворди, ребуси та вікторини. Учні 10-Б класу стали активними учасниками інтерактивного уроку із правознавства на тему «Правопорушення», під час якого мали можливість детально ознайомитись із поняттям, ознаками, складом та видами правопорушень.

Завершився Всеукраїнський тиждень права та історії конкурсом «Юний правознавець», який організував та провів вчитель історії Сушириба Б.І. Під час даного конкурсу, у якому брали участь команди 10-их класів, учні виявили свою артистичність, ерудицію та добрі знання з правознавства.

Тиждень правових знань виявився інформаційним, змістовним, динамічним. Сподіваємось, що ефект його триватиме. Учні школи отримали багато нових знань із питань правової культури та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці. Без сумніву, проведена робота сприятиме попередженню правопорушень, а можливо, слугуватиме до вибору майбутньої професії.

Заступник із виховної роботи,
вчитель історії та правознавства Сушириба Б.І.

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 664 | Додав: vzaz600 | Теги: право, гурток Закон і я, колегіум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]