Головна » 2015 » Вересень » 29 » Учителі колегіуму взяли участь у Всеукраїнській прощі освітян до Зарваниці.
19:23
Учителі колегіуму взяли участь у Всеукраїнській прощі освітян до Зарваниці.

У Марійському духовному центрі, що у Зарваниці, 26 вересня 2015 року відбулася Всеукраїнська проща освітян. Організатором даного заходу виступила Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання.

У паломництві взяло участь близько 3000 осіб, серед яких: голова комітету Верховної Ради з питань освіти та науки Лілія Гриневич, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, директор Департаменту освіти і науки Тернопільщини Любомир Крупа, голова Комісії УГКЦ з питань освіти і вихованння с. Христофора Буштин, СНДМ, делегації вчителів від Тернопільської, Львівської, Київської та Івано-Франківської митрополій, представники Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола та Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського.

Освітяни взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільський. Під час проповіді єпископ звернувся з пастирським словом до педагогів, працівників сфери освіти, привітав прочан з Днем вчителя, подякував їм за активну діяльність у впровадженні християнських цінностей в освітню систему. «Вчительська праця — це не лише професія, а й покликання та велика місія, — зазначив у духовному слові Митрополит Василій. — Це місія та завдання від Господа служити для добра ближнього, суспільства… Правдивими ознаками справжнього покликання вчителя є щира любов до дітей, до вчительської праці і, особливо, радість і духовна насолода від своєї діяльності». Архиєпископ наголосив, що українські школи повинні творити спільноту вчителів, учнів та батьків, у якій кожен віднайде свою ідентичність. Особливо важливими є відповідальність педагогів та їхня християнська позиція у наш непростий час. Митрополит Василій побажав усім опіки Божої, наснаги та любові у професійній праці.

Після богослужіння Владика вручив ікону Зарваницької Богородиці п. Лілії Гриневич і подякував їй за відстоювання християнських цінностей у Верховній Раді та за старання, щоб Церква була залучена до навчально-виховного процесу української молоді.

Відтак відбулося освячення води у джерелі, а потім учасники прощі на чолі з владикою Василем помолились Панахиду за українських героїв, що віддали своє життя у боротьбі за свободу та кращу долю України, у новозбудованій каплиці-меморіалі на честь загиблих героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, опісля паломники мали Хресну дорогу.

Програму прощі продовжила спільна прес-конференція за участю владики Василія, с. Христофори Буштин, СНДМ, голови Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, Лілії Гриневич, народного депутата, голови Комітету з питань освіти та науки ВРУ, Степана Барни, голови Тернопільської ОДА, Любомира Крупи, директора Департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА, Ганни Зварич, директора колегіуму-інтернату для дівчат «Знамення», о. Іринея Гумена, ЧСВВ, директора Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата, о. Володимира Демчука, голови Комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Присутні спільно обговорили як покращити навчальний процес та патріотичне виховання школярів, представники різних навчальних закладів поділилися досягненнями у сфері виховання дітей та молоді.

Завершилося паломництво молитвою перед чудотворною іконою Богоматері у Зарваницькому парафіяльному храмі.

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 693 | Додав: Collegium | Теги: Лілія Гриневич, прес-конференція, Зарваниця, проща освітян, Владика Василій Семенюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]