Головна » 2015 » Лютий » 18 » Відкриття меморіальної дошки Ігорю Костенку
20:26
Відкриття меморіальної дошки Ігорю Костенку

Відкриттям меморіальної дошки Ігорю Костенку 18 лютого 2015 року в Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, випускника колегіуму Ігоря Костенка. У заходах взяли участь батьки, сестра, родина Ігоря, священики, вчителі, колегіанти та їх батьки, випускники колегіуму, представники влади, активісти Євромайдану, учні та вчителі шкіл, громадськість Бучача.

У церкві Возвиження Чесного Хреста Господнього монастиря оо. Василіян відбулася заупокійна Свята Літургія та панахида за Ігоря Костенка і всіх загиблих на Євромайдані та під час військових дій на Сході України. Поминальну Службу Божу очолив ігумен монастиря о. Іриней Гумен ЧСВВ у співслужінні з отцем-деканом Зеновієм Войтюком, о. Іваном Майковичем ЧСВВ, о. Володимиром Гнилицею та о. Ігорем Атаманюком. У своїй проповіді директор колегіуму о. Іриней Гумен відзначив, що Ігор як вірний учень священномученика Йосафата віддав своє життя за єдність України. На честь Героя України Ігоря Костенка на фасаді колегіуму урочисто відкрито та освячено меморіальну дошку. Зі словами підтримки до родини Ігоря звернувся перший директор колегіуму о. Іван Майкович, відмітив, що Ігор був одним із кращих колегіантів, а нині разом із Небесною Сотнею своїми молитвами перед Богом та Богородицею просить за Україну.

У випускному альбомі Ігор залишив всім нам заповітні слова: «Вірю, що колегіанти з патріотичним духом будуватимуть Україну. Будьмо українцями в душі і з Богом у серці». Він любив Бога, любив Україну і віддав своє життя за кожного з нас – вчинив за прикладом святого Йосафата – покровителя колегіуму.

дивитись відео

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 778 | Додав: vzaz600 | Теги: колегіум ім. св. Йосафата, бучач, Ігор Костенко, небесна сотня, монастир оо. Василіан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]