Головна » 2014 » Травень » 18 » VII Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії»
16:46
VII Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії»

Юні знавці Біблії об’єднують Україну

Світлана Власова

16 травня 2014

Майбутнє особистості, сім’ї, держави, людського суспільства в цілому значною мірою залежить від того, які цінності закладаються в душі молодого покоління. Вирішальну роль у вихованні дітей та молоді відіграє духовно-моральне виховання, побудоване на Святому Письмі. Саме з метою духовно-морального виховання молоді 15-16 травня 2014 року у Національному університеті «Острозька академія» проходила VII Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл та студентів професійно-технічних і вищих навчальних закладів України. Цього року до Острозької академії прибуло 26 конкурсантів із семи областей України: Запорізької, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської. Особливо тепло і щиро вітали учасників із півдня та сходу України, які, не зважаючи на складні політичні обставини в країні, подолали довгий шлях та гідно представили свій регіон на конкурсі.

Метою олімпіади «Юні знавці Біблії» стало підвищення інтересу школярів та студентів до Біблії, виховання духовно багатої, національно свідомої особистості, залучення учнів до вивчення курсів духовно-морального спрямування. Олімпіада стала об’єднавчою ланкою між всіма регіонами України, про що свідчить її лозунг «Юні знавці Біблії об’єднують Україну».

Серед запропонованих конкурсних випробувань були такі: учням 9-11 класів та професійно-технічних училищ було завдання написати вдома есе на тему: «Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви!» (Євангеліє від Іоанна 13:34) та презентувати його на олімпіаді. Для студентів вищих навчальних закладів тема наукового есе була такою: «Чи християнська віра і релігія — це особиста справа кожної людини?». Спільні для всіх конкурсантів були презентація соціального проекту на основі слів Ісуса Христа у Євангелії від Матвія 25:34-40 та вирішення актуальних проблемних ситуацій духовно-моральної тематики на основі вчення Біблії. Також всі учасники олімпіади виконували тест на знання Святого Письма. Школярі та студенти виявили високий рівень підготовки та знання Біблії.

Всі учасники олімпіади були відзначені дипломами, грамотами та подарунками. Переможці й учасники конкурсу отримали книги Біблії та християнську літературу від Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» м.Донецьк, Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської-п’ятидесятників, Свято-Воскресенського храму м.Острог. Цікаві й повчальні подарунки надали Християнський Науково-Апологетичний Центр м.Сімферополь та Міжнародна громадська організація «Надія людям» м.Рівне. Для переможців, які зайняли перші місця в кожній віковій категорії, грамоти та подарунки надала Острозька міська рада. Благословенні грамоти від архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона отримали переможці за 1-2 місця.

Переможцями VIІ Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії» стали:

9 клас:

1 місце — Озеров Кирило, учень 9 класу Михайлівського НВК ім. О. Т.Слободчикова Запорізької області


 

2 місце — Горобюк Божена, учениця 9 класу Рівненської ЗОШ I-III ступенів № 20 Рівненської області

3 місце — Загребельна Софія, учениця 9 класу Семидубського аграрного ліцею Рівненської області

3 місце — Селєхова Ольга, учениця 9 класу Скадовської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 Херсонської області

10 клас:

1 місце — Лавренко Вікторія, учениця 10 класу Черкаської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19 Черкаської області

2 місце — Лемчук Іван, учень 10 класу Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата Тернопільської області

3 місце — Шевчук Христина, учениця 10 класу Рівненської гуманітарної гімназії Рівненської області

11 клас:

1 місце — Пітішкіна Марія, учениця 11 класу Мелітопольської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Запорізької області

2 місце — Семенів Ірина, учениця 11 класу Івано-Франківської гімназії № 2 Івано-Франківської області

3 місце — Бронецький Святослав, учень 11 класу Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата Тернопільської області

Студенти:

1 місце — Шутий Юрій, студент 3 курсу Національного університету «Острозька академія» Рівненської області

2 місце — Дубинець Роман, студент 1 курсу Костопільського будівельно-технологічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування Рівненської області

3 місце — Маміна Анастасія, студентка 1 курсу Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Запорізької області


 

Також всі учасники отримали грамоти за участь в таких номінаціях: за найкраще знання Святого Письма; за найкращу презентацію творчої роботи; за найкращу презентацію есе; за найкращу презентацію наукового есе ( для студентів ); за актуальність і новизну наукової роботи та зв’язок із сьогоденням ( для студентів ); за найкращий соціальний проект; за найкращу презентацію соціального проекту; за можливість ефективної реалізації соціального проекту; за красномовність під час виступу; за оригінальність виступу; за аргументоване використання Святого Письма під час виступу; за найкраще розв’язання ситуації на основі вчення Біблії.

Під час олімпіади 15 травня відбулося масове колективне читання Острозької Біблії. Процес читання тривав 45 хвилин. Вірші з Біблії озвучували представники різних християнських конфесій, а присутні учні загальноосвітніх шкіл та студенти вищих навчальних закладів з різних областей України — повторювали за ними.

Розпочав читання віршів з Біблії її перекладач, доктор богослов’я, лауреат Шевченківської премії 2007 року о.Рафаїл Торкуняк. Продовжили читання архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон; голова відділу духовної освіти і катехізації української автокефальної православної церкви, єпископ Чернівецький і Хотинський Герман; перший заступник старшого єпископа Церкви християн віри євангельської України Синюк Микола Петрович; старший пастор Рівненської Церкви Адвентистів Сьомого Дня Московчук Олександр Григорович. Також очолили читання віршів Біблії учасники VII Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії»: Харковщенко Сергій, студент Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Харківської області; Руданець Христина, учениця 9 класу Задубрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Івано-Франківської області; Дряпун Євгенія, студентка 1 курсу Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького Запорізької області; Дубинець Роман, студент 1 курсу Костопільського будівельно-технологічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування Рівненської області. Завершив читання віршів Біблії доктор педагогічних наук, професор, координатор VIІ Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії», декан гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» Василь Миколайович Жуковський.

Одна тисяча чотириста сімдесят п’ять школярів та студентів зібралося для читання Острозької Біблії, і воно було занесене до Книги рекордів України як «Наймасовіше читання книги Біблії дітьми та студентами України».


 

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 867 | Додав: vzaz600 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]