Головна » 2013 » Травень » 20 » Всеукраїнська проща Католицьких шкіл до Гошева
20:04
Всеукраїнська проща Католицьких шкіл до Гошева

18 травня 2013 року для вихованців та представників католицьких освітньо-виховних закладів України відбулася проща до Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці монастиря Преображення Господа нашого Ісуса Христа, що у с. Гошів на Івано-Франківщині. Цьогорічна, одинадцята, проща носила гасло: «Мама – перший вчитель віри».

Як повідомила с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, були присутні більше півтори тисячі паломників. Архиєрейську Божественну Літургію, якою розпочалась проща, очолив Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник та Протосинкел Київської архієпархії УГКЦ.

Традиційно, в часі Літургії, під час Благальної ектенії, учні-представники шкіл виголосили намірення, за які молилася школа і вся спільнота.

Продовженням прощі стала духовно-культурна програма, під час якої виступали учасники «Фестивалю талантів», що відбувся в рамках Тижня католицького шкільництва. Присутні на прощі діти з садочків, шкіл, колегіуму та гімназії захоплювали присутніх своїми талантами та майстерністю.

Урочисту процесію до Гошівської чудотворної ікони з наміреннями дітей всіх Католицьких шкіл та наміреннями батьків-членів Асоціації Християнських Батьків України очолив ігумен Гошівського монастиря о. Дам’ян Кастран, ЧСВВ, який долучився до допомоги у проведенні та організації прощі.

Секретаріат Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 951 | Додав: Collegium | Теги: Проща Католицьких шкіл, Гошів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]