Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Замками Тернопілля
12:29
Замками Тернопілля

17 жовтня учні колегіуму разом із вчителями та вихователями Р.П. Дем’янчуком, М.Ф. Яремко, Н.В. Тереняк, Г.В. Крамар, Г.І. Гладун та В.М. Швидким здійснили подорож замками Тернопілля. Спочатку ми відвідали Вишневецький палацово-парковий комплекс, який розташований у містечку Вишнівець на мальовничих берегах річки Горині. Як ми довідались, місто стало родовим гніздом одного з найвідоміших князівських родів Корибутів-Вишневецьких. А от перша писемна згадка про Вишнівець зустрічається в історичних джерелах 1395 р.

Ми дізнались, що в різні часи комплекс відвідали такі відомі люди, як Тарас Шевченко, Оноре де Бальзак, Микола Костомаров, Петро І, Павло І, Іван Мазепа. Нам пощастило посидіти на лавці у парку, на якій сидів Т.Г. Шевченко. Може, й Оноре де Бальзак.

Та особливо нам всім припав до душі Збаразький замок, який, без сумніву, можна назвати перлиною та історичним скарбом Тернопільщини та справжньою окрасою старовинного Збаража. Збудований впродовж 1620–1631 рр. останніми представниками роду князів Збаразьких — Юрієм і Христофором.

Сьогодні у залах палацу діє краєзнавчий музей, працюють виставкові зали з тематичними експозиціями, картинною галереєю, музейними відділами, а в підземеллі — виставка старовинних знарядь, які використовували для тортур. Нікого не залишили байдужими дерев’яні скульптури Володимира Ліпійчука.

Увагу колегіантів привернула криниця глибиною 70 м, до якої з підземелля замку вів хід, який з’єднував замок з монастирем отців Бернардинів.

А після замків Тернопільщини ми відпочивали у ТРЦ «Подоляни» м. Тернополя. Кожний на свій смак і можливості вибирав ігри та фільми різного характеру. День пройшов чудово, та дуже швидко.

Олег Тихонюк, учень 8 класу

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 626 | Додав: Collegium | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]