Головна » 2012 » Квітень » 1 » «Юні знавці Біблії»
20:28
«Юні знавці Біблії»

До участі були запрошені учні 1-11 класів, переможці відповідних шкільних та регіональних предметних олімпіад, які вивчають предмети духовно-морального спрямування: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство», а також усі бажаючі.                                                                                                                                                                                 

Відбірковий тур  проходив до 1 березня 2012 року. Потрібно було розробити соціальний проект для допомоги дітям-сиротам, малозабезпеченим сім’ям чи іншим соціальним групам, яким необхідна допомога і надіслати електронною поштою в Острог.  Із завданням справились, і нас запросили на Всеукраїнську олімпіаду на очний тур.

29.03.12. р  ми з отцем-дияконом Піменом прибули в м. Острог. Зареєструвавшись, мали змогу побувати на молебні. Після сніданку було урочисте відкриття. Нас вітали ректор Національного університету "Острозька академія" Пасічник І.Д., проректори, народні депутати, представники Міністерства,  доктори наук.

Безпосередній конкурс розпочався письмовим тестом на знання Святого письма. Далі – захист презентацій проектів. Ми представляли соціальний проект «Тепло сердець».  Потім була перерва на обід.

 Олімпіада продовжувалася дебатами на тему «Християнські моральні цінності – запорука доброчесного життя. Чи є їм альтернатива у 21-му столітті?» для учнів 9-11 класів. Кожен учасник мав проблемну ситуацію і потрібно було її розв’язати. Нам випало переконати батьків у тому, що хочемо відвідувати факультатив із християнської етики.

«Не бороніть дітям приходити до мене» – такою цитатою почали ми свою відповідь. Впевнено стверджували, що, відвідуючи заняття, більше дізнаємось про Бога, будемо краще відноситись до ближніх, відмовимось від шкідливих звичок, в майбутньому станемо добрими чоловіками. Журі були задоволені такою позицією.

Після вечері нас поселили в котеджі. Було дуже зручно і комфортно. Там ціле містечко таких будиночків, в яких зупиняються науковці, що приїжджають на конференції в академію.

30 березня після сніданку мали екскурсію по Національному університету. Нам дуже сподобались навчальні аудиторії, музей, храм, який діє при Острозькій академії, печери, де поховані монахи, велика бібліотека та парк.

На завершення було нагородження та урочисте закриття олімпіади. Повернулись не з порожніми руками. У подарунок привезли релігійну літературу та грамоти з таких номінацій: Крупа А.– «Найкращий знавець Біблії», Кудін Д. –«Актуальність проекту», Пулик О. – «Активний учасник олімпіади».  

Ми дуже задоволені, що стали учасниками Всеукраїнської олімпіади. Щиро дякуємо всім організаторам за теплий прийом. Готуючись до олімпіади, ми збагатили свої знання зі Святого письма та зміцнили свою віру в Бога.

 Учні 11-А класу Крупа А., Кудін Д., Пулик О.

 

Категорія: Історія | Переглядів: 1018 | Додав: dima95@ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
dima95@ (20.04.12 17:26)
0  
Дякуємо!
(07.04.12 22:31)
+1  
Дуже рада, що вам сподобалося! Чекаємо вас до на ще :)
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]