Головна » Історія

Христос Воскрес! 


Христос Воскрес! Земля радіє!

Він переміг своєю смертю смерть!

Приніс усім мир, злагоду й надію!

Йому радіймо разом усі днесь!

 

Христос Воскрес! Співає серце!

Підводиться воно з тенет гріха

До світлого, нового Раю,

Де Господь наш своє дитя чека!

 

Христос Воскрес! Для Тебе і для мене!

Отож, до Нього нині всі прийдім!

Та з чистим серцем і устами

Хвалу із Ангелами в єдності несім!

Христос Воскрес! – Воістино Воскрес!

Неділя
15.04.12

«Мир вам!»


Несправедливе розп’яття Ісуса приголомшило апостолів. Вони навіть захиталися у вірі й надії, але любов до Вчителя жевріла у їх серцях безнастанно. Ця любов зібрала їх разом у тій світлиці, де відбулася Остання Вечеря, хоча й були занепокоєні, пригноблені, стривожені.

Середа
11.04.12

«Христос — дорога, правда і життя!»

 

У цей благословенний час дозвольте щиро привітати Вас зі святом світлого Христового Воскресіння — Днем Пасхи.

Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, вселяє спокій у серця, скріплює віру та живить душу. Своїми прикладами посеред людей, своєю смертю і Воскресінням Ісус Христос показав нам, як треба жити, як треба жертвувати заради інших навіть найдорожчим!

Понеділок
09.04.12

Про вербну неділю


За тиждень до Великодня святкуємо вербну неділю. Її ще називають «шутковою» або «квітною». За легендою, коли Ісус Христос їхав на осляті, то люди встеляли йому шлях пальмовими гілками, вітаючи Месію. Відтоді пішов звичай святити гілки. У південних країнах ростуть пальми, тому там освячують гілки цих дерев. Але у нас нема пальм, тому наші предки були змушені вибрати якесь інше дерево. Їх вибір впав на вербу, ми далі притримуємось його: святимо вербові гілки. Та й на ній раніше від інших дерев розпускаються бруньки.

 

Неділя
08.04.12

Учасники V Всеукраїнської олімпіади  «Юні знавці Біблії»

 

Учні колегіуму Крупа А., Кудін Д., Пулик О. стали учасниками V Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії», яка проходила 29-30 березня 2012 року в Національному університеті «Острозька академія» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України  та Українського Біблійного товариства.

 

Неділя
01.04.12

Ми- переможці!

27 березня 2012 року хоровий колектив колегіуму під керівництвом п. Марії Кривко  взяв участь у районному конкурсі духовної пісні. Колегіанти виконали пісню «Будь Благословенний» і гімн колегіуму «Владико Отче». Ми заспівали, як завжди, дуже гарно. Тому  зайняли перше місце в районі. Щиро дякуємо Господу Богу, п. Марії Кривко, п. Світлані і всім тим, хто брав участь у конкурсі.

Середа
28.03.12

"Припадаю до Тебе, мій Христе..."

Ісус Христос – єдиний Спаситель людини. Хресна дорога – це дорога спасіння. На ній ми бачимо, як Божа любов перемагає людський гріх. Здається, що немає правди на землі. Господь Ісус запевняє нас: «Я – дорога, правда і життя» (Ів. 14, 6). Однак, багато з тих, хто бачив скатованого Ісуса, увінчаного терням, засумнівався в Ньому. Одні – втекли, інші – відреклися. Та серед невірства учнів і всієї ворожої люті Христос іде, щоб перемогти зло.

Час Великого посту – це містерія Хресного шляху Ісуса Христа, яка заохочує й нас взяти свій хрест і піти за Спасителем. «Коли хтось хоче йти за мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за мною» (Мт. 16, 24).

У вечірній час, кожної середи та п’ятниці, залишмо свої домівки, візьмімо свої хрести і серед терпінь цього світу разом із терплячим Ісусом піднімаймось на вершину смерті та життя. Вмерти разом із Христом, щоб з Ним і воскреснути – це завдання посту, це справжній зміст Хресної дороги. Глибоко роздумуймо над Хресною дорогою нашого Спасителя. Прийдімо до Нього із глибокою вдячністю і прославою. Як Киринеєць і Вероніка, приймімо Христа й дозвольмо Йому жити з нами, щоб Він перемінив нас, очистив і покріпив, щоб ми могли змінювати інших. Ідімо за Ісусом, не біймось стати під Його хрестом. Погляньмо, як Марія та Йоан у скорботі стоять на Голгофі. Тоді, напевно, й ми почуємо у своїх серцях відгомін Христових слів: «Жінко, ось син твій… Ось матір твоя» (Ів. 19, 27).

Прес-центр колегіуму

Понеділок
27.02.12

"Це час підхожий, це час покаяння"                                 

Ось уже проминули різдвяні свята, які щорічно пригадують нам радісну вістку про прихід Спасителя, і настає час, коли Христова Церква вводить нас у період Великого посту. У чому суть цієї прадавньої традиції християн? Так, у час Чотиридесятниці нам слід утримуватись від гучних забав, обмежити себе в споживанні окремих страв, висповідатись, прийняти Святе Причастя... Але чи формальне виконання цих побожних практик і приписів становить суть Сорокаденного посту? Не зовсім. Якщо ми розумітимемо піст як щось таке, що обмежує нас, накидає нам якісь додаткові повинності, то цей час стане для нас чимсь незрозумілим, обтяжливим і небажаним. А тоді ми не зможемо здобути ті багаті плоди, які приносить досвід глибоко пережитого Великого посту.

Неділя
26.02.12

Вічная пам'ять!

Педагогічний колектив та учні колегіуму сумують з приводу передчасної смерті Перхуна Тараса Андрійовича та Сорочинського Володимира Васильовича випускників колегіуму 2005 року та висловлюють співчуття рідним та близьким. Вічна їм пам'ять.

Середа
18.01.12

        Вітаємо з Католицьким Різдвом!

24 грудня учні колегіуму вирушили в Бучацький костел на святкову різдвяну месу.

 

Неділя
25.12.11

Якого кольору очі в Ісуса?
І приносили до нього дітей, щоб доторкнувся їх, але учні забороняли їм. Бачивши те, Ісус виявив незадоволення і сказав їм: "Пустіть дітей приходити до мене, не бороніть їм: таких бо Царство Боже. Істинно казку вам: Хто Царства Божого не прийме, як дитина, — не ввійде до нього." І, обнявши їх, поклав на них руки і благословив їх. (Читання: Мр. 10,13-16.)

Субота
19.11.11

Когутанич Василь учень 9 класу Бучацького колегіуму врятував життя хлопцю який топився у річці.

Субота
10.09.11