[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Молитовник колегіанта » Молитoвник » Молитви на різні потреби (...)
Молитви на різні потреби
dima95@Дата: Понеділок, 26.12.11, 23:29 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 7
Репутація: 1
Статус: Offline
________________________________________________________________
Навігація

Передмова
Ранішні молитви
Служба Божа
Вечірні молитви
Вервиця до Пречистої Діви Марії



__________________________________________________________________

Молитви на різні потреби

Молитва на початку всякого діла

Спасителю Ісусе Христе, єдинородний Сину предвічного Отця! Ти сказав, що без Тебе й Твоєї допомоги не можемо нічого робити. I правдиві Твої слова, Господи! Тому молю Твою доброту й ласкавість: допоможи мені, Ісусе, це діло, що починаю, розпочати й завершити на славу Пресвятої Трійці: † в ім’я Отця † і Сина, і† Святого Духа. Амінь.

Молитва після довершення справи

Не мені, Господи, а святому імені Твоєму нехай буде слава і честь за діло, яке Ти допоміг мені щасливо завершити. Амінь.

Молитва до Св. Йосафата

Святий Йосафате, Ти пролляв свою кров як мученик за Христову Церкву. Ти завжди бажав і постійним наполегливим благанням просив всемогутнього Бога благодаті об’єднання всіх народів з апостольським престолом. Поможи, щоб це Твоє палке бажання сповнилося – гаряче Тебе призиваємо. Хочемо, щоб Ти був для тієї святої цілі нашим заступником перед милосердним Богом і Отцем, щоб чим скоріше прийшов день, у якому всі християнські народи разом з нами творили одне-єдине стадо в дусі згоди й любові під проводом наслідника Петрового. Амінь.

Молитва в спокусах (св. Томи Кемпійського)

Предобрий Ісусе! Просвіти мене Твоїм внутрішнім світлом та розвій усяку темряву з мого серця. Відверни від мене всякі внутрішні забруднення і спокуси, що на мене нападають. Приходи мені завжди на поміч у боротьбі зі злими духами та допомагай мені покинути усі злі пожадання. Ти сам, Ісусе, оволодій моїм серцем, щоб я міг спокійно величати і вихваляти Тебе, мого Бога. Накажи вітрам і бурям, що розбурхують моє серце, нехай затихнуть. Скажи морю мого серця – і настане спокій в ньому. Зішли світло Твоєї правди на землю мого серця, бо коли Ти, Боже, її не просвітиш, пуста буде і безплідна. Вилий Твою ласку з Небесних Висот, зішли Небесну росу та окропи нею моє серце, нехай відсвіжить вона землю мого серця, щоби принесла якнайкращі й найбагатші плоди справжньої побожності мені на добро, Тобі ж на славу. Амінь.

Молитва перед навчанням

Милосердний Господи, пошли нам милість Духа Твого Святого, що подає нам розум і зміцнює духовні сили наші, щоб ми, уважно переймаючи науку, виросли Тобі, Творцеві нашому, на славу, батькам нашим на радість, Церкві й Україні на користь.

Молитва після навчання

Дякуємо Тобі, Боже, Творцеві нашому, що Ти сподобив нас милості Твоєї вислухати навчання. Благослови наших начальників, батьків та вчителів, що ведуть нас до пізнання добра, і пошли нам розум та силу продовжувати навчання наше. Амінь.

Молитва дітей за батьків:

"Всемилостивий Боже! Дякую Тобі за наших батьків та за все добре, що Ти нам подав через них. Вони виховують нас, навчають виконувати Твої святі заповіді, не грішити. Ми любимо їх і хочемо завжди шанувати й бути слухняними.
А Ти, Господи, поможи нам у цьому Твоєю ласкою. Благослови їх, Господи, добром, здоров'ям та довгим і щасливим життям, хорони від злого, дай їм силу перемогти всі труднощі, діждатися потіхи від своїх дітей, а по смерті прийми їх і нас до небесного Царства. Амінь."

Молитва за вчителів і наставників дітей

Отче наш! Через Сина Свого, Господа нашого Ісуса Христа, Ти вказав родові чоловічому істину і путь до Тебе. Ти силою Духа Святого розпалюєш серця наші до шукання істини й добра. Прошу Тебе, Боже мій, щоби виховники дітей моїх, скріплені наукою Ісуса Христа і світлом Духа Святого, помагали дітям моїм пізнавати волю Твою святу, вчили розрізняти, де істина, а де полова; розпізнавати, де добро панує, а де зло підкрадається. Нехай же вони ведуть дітей моїх до Тебе через мудрість серця, що від Тебе, Боже мій, походить. Амінь.


Кудін Дмитро Романович
 
Форум » Молитовник колегіанта » Молитoвник » Молитви на різні потреби (...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: