dima95@ | Дата: Понеділок, 26.12.11, 23:04 | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Користувачі
Статус: Offline
| ________________________________________________________________ Навігація
Передмова Служба Божа Вечірні молитви Вервиця до Пречистої Діви Марії Молитви на різні потреби _________________________________________________________________
Ранішні молитви
Ангел Господній благовістив Пречистій Діві Марії, і Вона зачала від Духа Святого. Богородице Діво, радуйся… Ось Я, слугиня Господня, нехай зі мною станеться по слову Твоєму. Богородице Діво, радуйся… І слово сталося тілом і поселилось поміж нами. Богородице Діво, радуйся… Пресвята Богородице, помагай усім християнам і спаси нас. Благодать Твою, просимо, влий у серця наші, щоб ми, від ангела спізнавши Воплочення Христа Бога, Його стражданнями і хрестом були доведені до слави світлого Воскресіння. Благодаттю Господа Нашого Ісуса Христа, якому належить слава навіки вічні. Амінь. Слава Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
У Великодній час замість «Ангел Господній…»
Ангел звістив Благодатній: «Чиста Діво, радуйся! І знову кажу: Ра-дуйся! Твій Син воскрес на третій день із гробу і мертвих воскресив». Люди, веселіться! Світися, світися, новий Єрусалиме! Слава бо Господня на Тобі засяяла! Радій нині й веселися, Сіоне, а Ти, чиста Богородице, втішайся воскресінням Сина Твого. Христос воскрес із мертвих. О, божественне, любе і пресолодке Твоє слово! З нами бо справді Ти обіцяв бути до кінця віку, Христе. Маючи його основою надії, ми, вірні, радіємо! Христос воскрес із мертвих. О, Пасхо велика і найсвятіша, Христе! О, мудросте і Слово Боже, Сило! Подай нам з Тобою справді участь брати у невечірнім дні Царства Твого. Світися, світися, новий Єрусалиме! Слава бо Господня на Тобі засяяла! Радій нині й веселися, Сіоне, а Ти, чиста Богородице, втішайся Воскресінням Сина Твого!
Замість «Царю Небесний…» - «Христос Воскрес…» (З рази)
Молитва до Святого Духа
Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе дібр і життя Подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни,* і спаси, Благий, душі наші.
Трисвяте
Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).
Славослів'я
Слава Отцю і Сину, і Святому Духові і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
Молитва до Пресвятої Тройці
Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші;* Святий, завітай і зціли немочі наші імені Твого ради. Господи, помилуй (тричі). Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
Господня молитва
Отче наш, що єси на небесах,* нехай святиться ім’я Твоє,* нехай прийде царство Твоє,* нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі.* Хліб наш насущний дай нам сьогодні* і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, * і не введи нас у спокусу,* але визволи нас від лукавого. Амінь. Господи, помилуй. (12) Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.
Поклін Ісусові Христові
Прийдіте, поклонімся Цареві нашому Богу. Прийдіте, поклонімся Христові, Цареві нашому Богу. Прийдіте, поклонімся і припадім до самого Господа Ісуса Христа, Царя і Бога нашого.
Символ віри
Вірую в єдиного Бога Отця, Вседержителя,* Творця неба і землі, і всього видимого і невидимого. І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого,* єдинородного, від Отця родженого перед усіми віками. Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного,* родженого, несотвореного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він задля нас, людей, і нашого ради спасіння зійшов із небес* і воплотився з Духа Святого і Марії Діви, і стався чоловіком. І був розп’ятий за нас, за Понтія Пилата,* і страждав, і був похований. І воскрес у третій день згідно з Писанням.* І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця. І вдруге прийде зі славою судити живих і мертвих,* а Його Царству не буде кінця. І в Духа Святого, Господа животворного,* що від Отця і Сина ісходить; Що з Отцем і Сином рівнопоклоняємий і рівнославимий, що говорив через пророків. В єдину, святу, соборну й апостольську Церкву. Ісповідую одне хрещення на відпущення гріхів. Очікую воскресіння мертвих* і життя майбутнього віку. Амінь.
Молитва до Пресвятої Богоматері
Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє,* Господь з Тобою.* Благословенна Ти між жінками,* і благословенний плід лона Твого,* бо Ти породила Христа, Спаса, Ізбавителя душ наших. Достойно є воістину* величати блаженною Тебе, Богородицю,* всеблаженну і пренепорочну, і Матір Бога нашого.* Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів,* що без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю, Тебе величаємо.
Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво,* молитвами нашими в скорботах не погорди,* але від бід визволи нас, єдина чиста і благословенна. Преславна Вседіво, Богородице, Маріє, мати Христа Бога нашого,* прийми молитви наші* і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому,* щоб спас задля тебе душі наші.
Молитва до ангелів
Всі небесні сили, святі ангели й архангели, моліть Бога за нас, грішних.
Молитва до всіх святих
Святі славні і всехвальні апостоли, пророки, мученики і всі святі, моліть Бога за нас, грішних.
Величання Пресвятої Тройці
Уповання нам — Отець, прибіжище наше — Син, покровитель нам — Дух Святий. Тройце Свята, Боже наш, слава Тобі.
Митарева молитва
Боже, милостивий будь мені, грішному. Боже, очисти гріхи мої і помилуй мене. Без числа нагрішив я, Господи, прости мені.
В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь. (3 рази)
Кудін Дмитро Романович
|
|
| |