Головна » 2013 » Листопад » 25 » День св. Йосафата - День колегіуму
17:25
День св. Йосафата - День колегіуму

25 листопада – День пам’яті священномученика Йосафата Кунцевича, покровителя колегіуму. Цього року минає 390 років від його мученицької смерті й 50 років від перенесення його мощей в Базиліку св. Петра в Римі.

Урочистості розпочалися святковою Літургією, яку очолив о. Віталій Попадюк – головний редактор журналу «Місіонар», йому співслужили: о. Іриней Гумен, ігумен Бучацького монастиря, директор колегіуму ім. св. Йосафата, о. Володимир Демчук, голова Комісії у справах освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської митрополії, о. Назарій Бедрій, випускник Бучацького колегіуму 2000 року та о. Теодор Нагорняк, економ Бучацького монастиря. На святкуванні були присутні випускники колегіуму, а також директор школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого п. Марія Гуцал. Після урочистої Служби Божої був традиційний святковий обід. Потім колегіанти представили театралізоване дійство «Душехват», де вміло відтворили життєвий шлях священномученика, який не тільки словами, а й конкретними справами творив єдність, насамперед, у власному серці з Богом й у Церкві між християнами, за що й віддав своє життя. Учні колегіуму здивували глядачів своїми вокальними та акторськими здібностями.

Хай християнське милосердя, любов до ближнього, покірність св. Йосафата будуть взірцем для учнів нашого навчального закладу.

п. Галина Гладун

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 643 | Додав: vzaz600 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]