Головна » Українські святі

29 січня 2014 року в Бучацькому районному будинку культури відбувся вечір реквієм пам’яті Героїв Крут, який підготували учнівські та педагогічні колективи Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата та Бучацького ліцею.

Учасники вечора вміло донесли до глядачів цю героїчну і одночасно трагічну подію, яка стала символом патріотизму і водночас жертовності у боротьбі за незалежну Україну, провели паралелі із теперішніми подіями в нашій державі.

До присутніх звернувся ігумен монастиря отців василіан о. Іриней, а відтак розпочалася творча частина вечора. Дівчата та юнаки у віршах і піснях, інсценізації прославляли хоробрість своїх ровесників, які 96 років тому полягли на маленькій станції Крути, захищаючи Київ від армії Муравйова. Молитва та пам'ять – це все, чим ми, сучасники, можемо віддячити юним героям за їхню самопожертву, яка має продовження й сьогодні.

Середа
29.01.14

 
1 вересня 2012 р. Божого вперше у новому навчальному році пролунав дзвінок для учнів та вчителів Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата. Цьогоріч на святкування Дня Знань у колегіум завітали Преосвященний Владика Димитрій Григорак ЧСВВ; о. Макарій Флячок ЧСВВ, Провінційний консультор; о. Йосафат Хаймик ЧСВВ, ректор ВІФБС; о. Вінкентій Пелих ЧСВВ, настоятель Львівського монастиря св. Онуфрія; о. Макарій Солюк ЧСВВ. Також традиційно були присутні родичі колегіантів, випускники, представники районного відділу освіти.

Субота
01.09.12

Святий Миколай, архиєпископ Мир Лікійських, чудотворець

19 грудня Церква молитовно святкує пам'ять святителя Миколая, архиєпископа Мир Лікійських, чудотворця.

Неділя
18.12.11

Понеділок
21.11.11