Головна » 2011 » Грудень » 17 » Тиждень географії
22:43
Тиждень географії

Географія – єдине мистецтво, в якому останні творіння завжди найкращі (Вольтер)

 Сьогодні ми живемо в епоху науково-технічної революції та вкрай негативного впливу людини на довкілля. Враховуючи найактуальніші сучасні проблеми на нашій планеті, людство повинно виробити нову філософію життя – екологічну. З цією метою, а також для пізнання науково-теоретичних закономірностей та практичного використання компонентів природи була визначена тематика запланованих заходів.

В перший день тижня було оформлено виставку стінгазет, серед яких заслуговують на увагу «економіко-географічний вісник», «Глобус», «Індія – океан людей». У 10-х класах проведено відкриті уроки на тему «Глобальні проблеми людства». Під час занять учні представили свої презентації з питань «Екологічні проблеми світу», «Демографічні проблеми», «Піратство в сучасному світі» та ін. На  особливу увагу заслуговують роботи Шабанова Ю., Макара М., Харюка Д., Гривнака І. та Зеленюка А., Дубницького В, Мурави П.

На відкритому занятті гуртка «Географи-краєзнавці» учні 9-го Єгоров В. та Нагірняк Н. презентували проект «Річка Стрипа – перлина Західного Поділля» в рамках Всеукраїнської дитячої еколого-краєзнавчої естафети «Малі річки – життя України».

Особливий інтерес до вивчення географії проявили учні 8-го класу, які   під час уроку здійснити заочну подорож озерами України, визначили можливості їх для організації туризму.

З участю одинадцятикласників була проведена еколого-географічна конференція «Збережемо Землю для майбутніх поколінь», під час якої розглядались питання природних та техногенних катастроф,  масштаби впливу ядерних аварій на довкілля, організація природозаповідних територій як один із шляхів збереження біорізноманіття (доповідачі Кришталь О., Крупа А., Мидляк М., Мялковський М., Крушельницький Ю.), було переглянуто відеосюжет «Чорнобиль через 20 років». В ході конференції учень 11-А класу Кудін Дмитро представив матеріали конкурсу «Новітній інтелект України» на тему «Що робити з відходами в України?».

Переконаний, що питання, які порушувались в процесі проведення тижня географії та екології не залишили байдужим нікого з учнів. А вирішення  сучасних проблем на Землі спонукає всіх до особистої відповідальності та розумного ставлення до оточуючого світу. «Жити щасливо і жити в злагоді з природою – одне й те саме», - писав ще в І ст.н.е. римський мислитель Л.Сенека. Хотілося б, щоб ці слова стали дороговказом кожної людини і в ХХІ ст. Тож намагаймось жити щасливо!

                                                             Дем’янчук Р.П., вчитель географії та екології

Фотографії дивіться в альбомі.

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 1581 | Додав: dima95@ | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]