Головна » 2015 » Березень » 2 » Тиждень «Хімії і біології» у колегіумі
15:40
Тиждень «Хімії і біології» у колегіумі

З 23.02.-27.02.2015р. у колегіумі проходив предметний тиждень «Хімії і біології», основним завданням якого було зацікавити учнів до вивчення хімії та біології, підтримати бажання самостійно розширювати науковий світогляд, рівень знань, розвиток уміння бачити взаємозв’язок хімії і біології з іншими предметами.

Колегіанти застосовували набуті знання в нестандартних ситуаціях при виконанні завдань природничого квесту: пошук хімічних речовин за даними хімічними формулами; зони поширення тварин ендеміків на фізичній карті; пізнання кімнатних рослин; творчий пошук пісень про рослини, тварини; розв’язування кросвордів. Переможцями стала команда учнів 10-х класів (Сагайдак Володимир, Гуляк Назарій, Хорощак Андрій, Кадлубіцький Богдан, Калитин Володимир, Кузімчак Роман).

 

Усний журнал на тему «Твій чотириногий друг» спонукав восьмикласників до гуманного відношення до тварин. Учнів вразила вірність і відданість тварин людям, особливо в умовах АТО.

Переможцями конкурсу стінгазет на хімічну тематику стала команда учнів у 10-Б класу (Гуляк Андрій, Хімій Володимир, Дем’янчук Анатолій, Дутка Володимир, Боднар Микита).

Учні 11-В класу: Лемчук Іван, Видойник Тарас, Стасюк Віталій, Михасів Андрій провели прес-конференцію з теми «Негативний вплив алкоголю, наркотичних речовин та тютюнопаління на організм людини». Колегіанти виступили з презентаціями, в яких висвітлили причини виникнення небезпечних, важких захворювань, методи попередження цих недуг для тих людей, які ведуть нездоровий спосіб життя. Провели антирекламу шкідливих звичок (уживання алкоголю, наркотичних речовин та тютюнопаління). Зробили висновок, що тільки здоровий спосіб життя, поведінка та вчинки людини є гарантом свого здоров’я та здоров’я інших людей.

В 10-Б класі проведено відкритий урок-дослідження на тему «Карбонатна кислота. Солі карбонатної кислоти. Якісна реакція на карбонат-йон». Колегіанти досліджували властивості карбонатної кислоти та її солей за допомогою хімічного експерименту. Засвоювали знання з техніки безпеки при роботі з хімічним посудом та хімічними реактивами. Проявляли творчі логічні мислення при виконанні експериментального завдання на розпізнавання хімічних речовин за допомогою якісних реакцій. Виховували в собі почуття доброзичливості, поваги один до одного при роботі у групах.

Впродовж предметного тижня учні мали змогу проявити знання і здібності з біології та хімії при виконанні різноманітних завдань на кмітливість, а також знайомились з «Банком цікавих даних…» про хімічні речовини, які знаходяться у природі, про їхню користь і шкідливий вплив на екологію; з виставкою «Весела біологія».

Під час проведення заходів активність учнів була на належному рівні. Подібні заходи слід проводити регулярно, адже вони розвивають у колегіантів самостійність, ініціативу, творчу активність, стимулюють їхні пізнавальні інтереси.

Категорія: Події колегіуму | Переглядів: 829 | Додав: Collegium | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]